Plnění Maastrichtských kritérií Českou republikou - Veselý, Jiří; Plchová, Božena, 1936-; Nigrinová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce se zabývá cestou koruny do eurozóny, tedy plněním podmínek nominální a reálné konvergence Českou republikou. Práce nejprve popisuje historické pozadí vzniku měnové integrace v Evropě a vznik společné měny. Dále práce popisuje teoreticky podmínky nominální konvergence a předpoklady konvergence reálné. Následuje praktická část věnující se výsledkům, které na poli nominální a reálné konvergence dosahuje Česká republika. Závěrečná část práce je věnována pohledům na přijetí eura v naší republice.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses