Vliv využívání biopaliv na ceny pohonných hmot a na ceny potravin - Procházka, Štěpán; Ryvolová, Ivana; Petrášek, František, 1934-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem využívání biopaliv na ceny pohonných hmot a na ceny potravin. Teoretická část seznamuje s pojmem biopaliva, s důvody pro jejich zavedení a snaží se ukázat růst cen některých zemědělských komodit v důsledku výroby biopaliv a jejich vliv na ceny pohonných hmot. Analytická část nabízí metodu, pomocí které lze vypočítat limitní cenu za 1 barel MEŘO (Metylester řepkového oleje) pomocí změn kurzu Kč k USD a změn ceny ropy v USD za 1 barel. Cílem práce je posouzení vlivu produkce biopaliv na ceny potravin a pohonných hmot.
Vedoucí práce: Ivana Ryvolová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses