Specifika vykazování a financování neziskových organizací - Poláchová, Martina (2009)
Tato diplomová práce se zabývá specifiky vykazování a financování neziskových organizací. Popisuje nadace a nadační fondy, občanská sdružení, obecně prospěšné společnosti, církevní právnické osoby a vysoké školy. Věnuje se vykazování, finančnímu plánování, rozpočtům a zdrojům financování neziskových organizací. Uvádí daňovou a účetní problematiku týkající se neziskových organizací. Praktická část se zabývá pěti vybranými veřejnými vysokými školami. Hodnotí jejich hospodaření ve třech letech, počty studentů a zaměstnanců -- jejich počet, vývoj a stav. Zabývá se také fondy, které představují vlastní zdroje financování neziskových organizací.