Specifika vykazování a financování neziskových organizací - Poláchová, Martina; Ištvánfyová, Jana, 1952-; Zouhar, Tomáš, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Tato diplomová práce se zabývá specifiky vykazování a financování neziskových organizací. Popisuje nadace a nadační fondy, občanská sdružení, obecně prospěšné společnosti, církevní právnické osoby a vysoké školy. Věnuje se vykazování, finančnímu plánování, rozpočtům a zdrojům financování neziskových organizací. Uvádí daňovou a účetní problematiku týkající se neziskových organizací. Praktická část se zabývá pěti vybranými veřejnými vysokými školami. Hodnotí jejich hospodaření ve třech letech, počty studentů a zaměstnanců -- jejich počet, vývoj a stav. Zabývá se také fondy, které představují vlastní zdroje financování neziskových organizací.
Vedoucí práce: Jana Ištvánfyová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; financování; neziskové organizace; diplomové práce; financing; nonprofit organizations; master's theses