Framework Wicket - Kvapil, Hynek (2009)
Tématem této bakalářské práce je Java framework Apache Wicket, který slouží předně k usnadnění tvorby prezenční vrstvy webových aplikací. Práce se v prvé řadě snaží seznámit čtenáře se stěžejními vlastnostmi, architekturou a komponentovým přístupem k tvorbě v prostředí tohoto aplikačního frameworku. Práce nemá za cíl být výukovým materiálem pro tento nástroj, ale může sloužit při výběru mezi frameworky obdobného zaměření. Jelikož si klade za cíl umožnit čtenáři vytvořit si detailnější představu o tom, co framework Apache Wicket může nabídnout vývojářům, jež se rozhodnou jej používat.