Orgány obchodních společností - Lukašík, Jan (2009)
Cílem této práce je zejména nabídnout stručný avšak ucelený přehled o struktuře, významu a funkci orgánů obchodních společností stejně jako vztahu mezi nimi dle práva České republiky. Jedná se o orgány veřejné obchodní společnosti, komanditní společnosti, společnosti s ručením omezeným a akciové společnosti. Zmíněny jsou těž orgány vybraných nadnárodních forem obchodních společností, vynecháno je naopak pojednání o orgánech družstva, a to jak v národní, tak v evropské formě. Nechybí ani odkaz na judikáty Nejvyššího soudu ČR ve vztahu k orgánům obchodních společností. Tato práce však s ohledem na svůj rozsah nemá ambice být všezahrnujícím textem postihujícím veškeré jednotlivé aspekty orgánů obchodních společností jakožto multidimenzionálního fenoménu.