Antimonopolní politika v období progesivismu - Rybáček, Miroslav (2009)
Ve své bakalářské práci se pokouším vysvětlit příčiny vzniku antimonopolní politiky a její vývoj zejména v období progresivismu. Má práce shrnuje efektivitu přijatých zákonů a poukazuje na jejich ekonomický dopad na celou společnost. Jedním z hlavních přínosů mé práce je objasnění mýtů, které se týkají antimonopolní politiky, a proto poukazuji na pochybnosti okolo schvalování antimonopolních zákonů. Dalším přínosem je poukázání na ekonomickou a sociální situaci v období progresivismu z hlediska vývoje antimonopolní politiky. A dále poukazuji na vliv lobbyistických skupin na schvalování antimonopolních zákonů na úkor celé ekonomiky.