Antimonopolní politika v období progesivismu - Rybáček, Miroslav; Tajovský, Ladislav, 1973-; Chalupecký, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Ve své bakalářské práci se pokouším vysvětlit příčiny vzniku antimonopolní politiky a její vývoj zejména v období progresivismu. Má práce shrnuje efektivitu přijatých zákonů a poukazuje na jejich ekonomický dopad na celou společnost. Jedním z hlavních přínosů mé práce je objasnění mýtů, které se týkají antimonopolní politiky, a proto poukazuji na pochybnosti okolo schvalování antimonopolních zákonů. Dalším přínosem je poukázání na ekonomickou a sociální situaci v období progresivismu z hlediska vývoje antimonopolní politiky. A dále poukazuji na vliv lobbyistických skupin na schvalování antimonopolních zákonů na úkor celé ekonomiky.
Vedoucí práce: Ladislav Tajovský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses