Vývoj institucí a jejich kvalita v Severní a Jižní Koreji - Drobík, Michal (2009)
Bakalářská práce se v první, teoretické části, zabývá teorií institucí a v tomto smyslu nabízí rozdílné institucionální přístupy a shrnuje hlavní přínosy ekonomů a ekonomických škol v oblasti institucí. V druhé, analytické části, je popsán vývoj institucí v Severní a Jižní Koreji za účelem prokázání souvislosti mezi kvalitou institucí a ekonomickou výkonností. Je zachycen vývoj institucí v Koreji před Japonskou okupací, během okupace a následně vývoj v Korejské republice a v Korejské lidově demokratické republice. V závěru práce je popsán současný charakter institucí v Jižní a Severní Koreji.