Vývoj institucí a jejich kvalita v Severní a Jižní Koreji - Drobík, Michal; Mládek, Josef; Chalupníček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Bakalářská práce se v první, teoretické části, zabývá teorií institucí a v tomto smyslu nabízí rozdílné institucionální přístupy a shrnuje hlavní přínosy ekonomů a ekonomických škol v oblasti institucí. V druhé, analytické části, je popsán vývoj institucí v Severní a Jižní Koreji za účelem prokázání souvislosti mezi kvalitou institucí a ekonomickou výkonností. Je zachycen vývoj institucí v Koreji před Japonskou okupací, během okupace a následně vývoj v Korejské republice a v Korejské lidově demokratické republice. V závěru práce je popsán současný charakter institucí v Jižní a Severní Koreji.
Vedoucí práce: Josef Mládek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses