Výběr a aplikace metodiky vývoje SW vhodný pro analytický a vývojový mikrotým - Pospíšil, Václav (2009)
Tato práce si klade za cíl prozkoumat možnosti nasazení metodiky vývoje software na projekt vyvíjený velmi malým týmem. Postupně budou představeny tři metodiky - Extreme Programming, Select Perspective a Rational Unified Process. Jednotlivé metodiky budou nasazeny na konkrétní projekt, v daných reálných podmínkách. Nejvhodnější metodika bude vybrána a předvedena na reálném projektu softwarové platformy pro elektronické obchody, a to od fáze zahájení k fázi analýzy. Výběr metodiky a její použitelnost je ovlivněna především velikostí vývojového týmu, kdy úkoly, které metodiky v průběhu vývoje předpokládají, musejí být splněny pouze dvěma pracovníky. Daná metodika bude posouzena, vyhodnocena a modifikována pro potřeby vývojových mikrotýmů. Způsob modifikace bude popsán v závěru práce.