Strategická analýza nestátní neziskové organizace - Polák, Vojtěch (2009)
Cílem mojí diplomové práce je zpracování strategické analýzy nestátní neziskové organizace. V teoretické části práce popisuji veškerý nezbytný teoretický aparát. Ten dále aplikuji na občanské sdružení Hyperaktivita zabývající se léčbou poruch pozornosti s hyperaktivitou. Hyperaktivita je jedinou organizací svého druhu v ČR a v letošním roce zahájila unikátní projekt Firemní školka na podporu svého poslání. V praktické části práce mimo jiné popisuji tuto vedlejší činnost a vyvozuji implikace pro novou strategickou pozici sdružení.