Pojištění automobilů na českém pojistném trhu - Kolářová, Lucie (2009)
Diplomová práce "Analýza pojištění automobilů na českém pojistném trhu" charakterizuje produkty pojištění odpovědnosti z provozu motorového vozidla, havarijní pojištění a další možná doplňková připojištění automobilu. Hlavním cílem je analýza kalkulace pojistného a kritérií, která ovlivňují jeho výši. Pozornost je věnována porovnání přístupu ke stanovení ceny jednotlivých pojišťoven na českém pojistném trhu .