Hospodářský vývoj Velké Británie v osmdesátých letech 20. století a fenomén thatcherismu - Kacerovská, Zuzana; Soukup, Jaromír, 1977-; Kovář, Martin, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Cílem práce je analyzovat vývoj ve Velké Británii v osmdesátých letech 20. století a poukázat na důležitost změn, které se v té době odehrály. Práce se zabývá fenoménem thatcherismu a jeho tvůrkyní a propagátorkou Margaret Thatcherovou. Podařilo se jí změnit směrování ekonomiky, protože opustila politiku konsensu, která byla praktikována od konce druhé světové války. Tato práce se také zabývá některými zajímavými implikacemi její politiky -- snižováním inflace, privatizací, oslabováním odborů. Vláda Margaret Thatcherové nastavila nový kurz, který se stal inspirací pro další státy.
Vedoucí práce: Jaromír Soukup
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; Velká Británie; bakalářské práce; Great Britain; bachelor's theses