Prostorové šetření likvidity evropských společností - Bláha, Tomáš; Marek, Petr; Brabenec, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Obsahem práce je prostorové šetření likvidity pomocí ukazatelů běžné likvidity, pohotové likvidity, provozní pohotové likvidity, okamžité likvidity, peněžní likvidity a ukazatele pracovní kapitál / aktiva. Tímto šetřením jsem zjistil, že nejlikvidnější společnosti jsou v Irsku, Německu a Finsku. Nejméně likvidní společnosti najdeme v Kypru, Lotyšsku a Itálii. Při srovnávání odvětví jsem zjistil, že nejlikvidnější odvětví jsou DL - Výroba elektrických a optických přístrojů a zařízení, CA - Těžba energetických surovin a CB - Těžba ostatních nerostných surovin a nejméně likvidní jsou DA - Výroba potravinářských výrobků a nápojů, tabákových výrobků, DD - Zpracování dřeva, dřevěných výrobků kromě nábytku a DF - Výroba koksu, jaderných paliv, rafinérské zpracování ropy. České společnosti dosáhly v tomto šetření velice dobrých výsledků a umístily se na pátém nejlepším místě.
Vedoucí práce: Petr Marek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; likvidita; finanční analýza; bakalářské práce; liquidity (economics); financial analysis; bachelor's theses