Vliv hospodářského cyklu na beauty průmysl - Gregorová, Martina; Munzi, Tomáš, 1980-; Czesaný, Slavoj, 1940-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Předložená bakalářská práce se zabývá vlivem hospodářského cyklu na prodej výrobků osobní péče, kterými lidé dbají o svůj upravený vzhled. Nejprve jsou uvedeny názory světových autorů na důležitost lidského vzhledu, poté je popsána teorie hrubého domácího produktu a teorie elasticity poptávky. Na teoretickou část věnovanou hospodářskému cyklu navazuje analýza hospodářského cyklu v České republice za období 1994 -- 2009. Dále jsou zmíněny nejvýznamnější výrobci beauty produktů na českém trhu. V analytické části je popsána metodologie a provedena specifikace rozdělení beauty produktů. Následuje srovnání vývoje výdajů na tyto produkty s vývojem výdajů na celkovou spotřebu. Jsou analyzovány rozdílné vývoje u různých druhů produktů a dle tohoto vývoje jsou v závěru práce zařazeny produkty do kategorie luxusního či obyčejného zboží. Rovněž je uveden popis vývoje HDP, spotřeby a tvorby hrubého fixního kapitálu.
Vedoucí práce: Tomáš Munzi
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses