Ekonomie štěstí – Easterlin paradox - Hronza, Martin; Munzi, Tomáš, 1980-; Koblovský, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Bakalářská práce "Ekonomie štěstí -- Easterlin paradox" se zabývá novým a ne příliš dobře známou oblastí ekonomie. Práce se věnuje vztahu ekonomie štěstí k ekonomii samotné a její metodologii. V práci je diskutována syntéza ekonomie a ostatních vědních disciplin, jako je psychologie či sociologie. Dále se zabývá vztahem bohatství a štěstí jak na individuální tak na úrovni společenské. Práce analyzuje, jak je odpovídáno na otázky: Jsou bohatší šťastnější? Jsou více ekonomicky rozvinuté národy šťastnější než chudší? Zvětšuje se štěstí -- z časového hlediska -- v závislosti na ekonomickém rozvoji? Výsledky analýzy ukazují existenci pozitivního vztahu bohatství a štěstí uvnitř zemí i mezi zeměmi, nejasný zůstává vztah ekonomického růstu a štěstí.
Vedoucí práce: Tomáš Munzi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2009
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses