Očekávané dopady vstupu ČR do ERM II na cenovou hladinu - Kulířová, Petra; Maleček, Petr, 1983-; Chytil, Zdeněk, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Práce se zabývá zhodnocením dopadů vstupu ČR do mechanismu směnných kurzů ERM II (Exchange Rate Mechanism), a to zejména na cenovou hladinu. Rozebírá historický vznik mechanismu ERM II a jeho základní charakteristiky. Uvádí i pohled země, která je právě součástí tohoto mechanismu. Práce se také snaží nastínit možná rizika, která by mohla vyplynout z pobytu koruny v tomto mechanismu, který představuje fixování zúčastněné měny na euro v rámci tzv. fluktuačního pásma.
Vedoucí práce: Petr Maleček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses