Problematika licenčních smluv - Heřman, Karel; Říhová, Zora, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Práce se zabývá možnostmi licencování software. Zmiňuje výhody a nevýhody jednotlivých modelů. Dále se snaží o predikci budoucí situace na trhu IT, nové techniky a trendy, důvody těchto změn. Práce se věnuje proprietárnímu software i Open Source software. Další část se zabývá softwarovým pirátstvím a problémy, jež jsou s ním spojené. V druhé části práce jsou teoretické poznatky převedeny do praxe. Je zde rozebrána licenční politika firmy Microsoft a možnosti, které nabízí pro zákazníky. Dále jsou v práci uvedeny dva příklady firem působících na českém trhu. Je zde pohled na licence, které firmy vlastní a následuje doporučení optimalizace.
Vedoucí práce: Zora Říhová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; licence; software; diplomové práce; licenses; software; master's theses