Terminálová učebna s využitím LTSP - Pěnka, Michal (2009)
Účelem této práce je zjistit, jestli je možné nasadit v produkčních systémech jako jsou školy, kanceláře atd. Linux Terminal Server Project (LTSP), open source systém pro distribuci linuxových operačních systémů na omezený počet tenkých klientů s využitím běžných TCP/IP sítí. Pro instalaci, konfiguraci a otestování LTSP a dalšího podpůrného vzdělávacího software je vybrána malá síť v počítačové učebně, která je využívána převážně ke vzdělávacím účelům. Po přečtení následujícího textu by měl mít čtenář zaprvé přehled o historii, budoucím vývoji a možnostech využití LTSP a zadruhé by měl být schopný nainstalovat, nakonfigurovat a implementovat podobné řešení v sítích TCP/IP.