Prostorové plánování ve Španělsku - Veselá, Daniela; Damborský, Milan, 1980-; Weingärtnerová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Cílem diplomové práce je určit výhody a nevýhody prostorového plánování ve Španělsku ve srovnání se systémem regionálního a územního plánování v České republice. Nejprve bude v práci stručně provedena socioekonomická charakteristika Španělska, která poslouží jako východisko k lepšímu pochopení problematiky využití území. Na tuto charakteristiku naváže první nosná část práce, tj. komplexní charakteristika a zhodnocení prostorového plánování ve Španělsku, na něž bude nahlédnuto jak z hlediska historického vývoje, tak z hlediska legislativního, institucionálního a ekonomického. Poté se práce zaměří na konkrétní úlohy prostorového plánování řešené ve vybraných regionech Španělska. Stručně bude charakterizován systém regionálního plánování a územního plánování v České republice, na což naváže stěžejní část práce, která se zaměří na identifikaci výhod či nevýhod systému regionálního a územního plánování v ČR a prostorového plánování ve Španělsku.
Vedoucí práce: Milan Damborský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; Španělsko; diplomové práce; Spain; master's theses