Microcredit and Social Business - Kotálová, Radka (2009)
Tato práce se zabývá bojem proti chudobě s využitím mikroúvěrů a vysvětluje princip sociálního podnikání. Popisuje způsob fungování mikrofinancování a jeho historii, uvádí příklady fungujících mikrofinančních institucí v Mexiku a Bangladéši a nabízí jejich srovnání. Zaměřuje se také na stinnou stránku věci, a to zejména na problematiku věna a domácího násilí. Vychází z knih profesora Yunuse a dat platformy MIX Market, které se týkají mikrofinančních institucí působících v obou zemích.