Technologie pro ukládání a zpracování extrémně velkých objemů dat v ORACLE - Spurný, Petr; Macák, Petr, 1969-; Krch, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Cílem bakalářské práce je poskytnout přehled a popis takových technologií v databázovém systému Oracle, které jsou využitelné pro práci s extrémně velkými objemy dat a ověřit přínos některých z těchto technologií v praxi. V úvodu se práce zabývá problémem velkých objemů dat ve společnosti obecně a snaží se vymezit i velikost dat v databázových systémech. V teoretické části dojde k představení několika různých technologií -- největší důraz je kladen na nejrůznější formy partitioningu. V praktické části dochází k navržení způsobu provedení testů, sestavení automatických testovacích procedur a spuštění těchto testů. Práci lze použít jako rychlou příručku při výkonnostních problémech nad velkými objemy dat -- díky uváděným příkladům přímo v textu je jejich modifikace pro konkrétní případ snadná. V neposlední řadě může práce posloužit díky automatickým testovacím procedurám, které lze s mírnou úpravou použít pro široké spektrum testovacích případů.
Vedoucí práce: Petr Macák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses