PREDAJ PODNIKU A JEHO ČASTI - Dávidová, Lucia; Martiník, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Ústřední témou této práce je prodej podniku a jeho časti z pohledu daní, práva a především z pohledu účetnictví. Hlavním smyslem je vysvětlit věcní podstatu podniku jako objektu obchodněprávního vztahu, rozebrat transakci prodeje ve finančním účetnictví, jednak v účetnictví, a jednak v daňové evidenci z pohledu každé zúčastněné strany. S využitím poznatků o finančním účetnictví jsme uvedenou problematiku rozebrali na komplexním příkladu. Z výsledku této práce plyne, že prodej podnik jako majetková akvizice je složitou problematikou, při které je nevyhnutné dodržet konkrétní platné pravidla, zákony, vyhlášky a ustanovení, nejen české, ale i mezinárodní legislativy, aby mohlo dojít k úspěšnému naplnění toho druhu obchodu.
Vedoucí práce: Karel Martiník
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses