Efekty vstupu do eurozóny na inflaci a vnímanou inflaci - Karhanová, Michala; Maleček, Petr, 1983-; Mičúch, Marek, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Hlavním cílem práce má být zjistit, na příkladu konkrétních zemí EU, jaký měl vstup do eurozóny vliv jednak na skutečnou inflaci měřenou pomocí HICP a jednak na vnímanou inflaci a očekávanou inflaci. V první části práce bude vysvětleno, co pojmy vnímaná a očekávaná inflace znamenají a jakým způsobem jsou měřeny. Dále budou rozebírány důvody, které mohou vést ke vzniku mezi skutečnou a vnímanou inflací. Na příkladu vybraných zemí EU pak budou zkoumány jednotlivé nástroje, které byly používány ke snížení vnímané inflace a k zabránění neoprávněného zdražování při přechodu na novou měnu.
Vedoucí práce: Petr Maleček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses