Marketingový mix produktu Benefibra - Renčová, Pavlína (2009)
Benefibra je doplněk stravy, vyráběný společností Novartis s.r.o., který působí na českém farmaceutickém trhu pouhé tři roky. Ačkoliv bylo v souvislosti s produktem zrealizováno mnoho tiskových , reklamních, ale i jiných prodejních aktivit, její zavedení na český trh nebylo příliš úspěšné. Cílem této práce je analýza marketingového mixu Benefibry, nalezení příčin neúspěchu produktu na českém trhu a navržení změn v marketingové kampani, které by přispěly k dosažení cílů, jež si společnost Novartis vytyčila při uvádění Benefibry na český trh v září roku 2006.