Vliv procesu privatizace na strukturu zdravotnictví v České republice - Urbanová, Lucie; Zeman, Karel; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Ve své bakalářské práci budu charakterizovat vliv procesu privatizace na strukturu zdravotnictví a subjekty poskytující lékařskou péči v České republice. V první, teoreticko-metodologické, části se budu zabývat obecně systémovými změnami národního hospodářství a ekonomiky po roce 1989, jejichž hlavními pilíři byla liberalizace cen, liberalizace zahraničního obchodu, makroekonomická stabilita a změny ve vlastnických právech, mezi které patří privatizace a restituce. Dále pak možnostmi ve vlastnických strukturách zdravotnictví. V části analytické budu analyzovat vlastnickou strukturu zdravotnictví v období před rokem 1989, tedy v období předprivatizačním, dále v průběhu privatizačního procesu a v současné době. Provedu analýzu pozitivních a negativních vlivů procesu privatizace na zdravotnictví a subjekty poskytující zdravotní péči a na celkovou strukturu zdravotnictví. Cílem mé práce bude analýza důsledků privatizace na vlastnickou strukturu a organizační strukturu zdravotnických zařízení.
Vedoucí práce: Karel Zeman
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses