Společné jmění manželů pro případ podnikatelských aktivit jednoho z manželů - Holoubkova, Jana (2009)
Téma své bakalářské práce jsem si zvolila na základě vysoké aktuálnosti této problematiky. Hlavním cílem mé bakalářské práce bylo provést základní analýzu majetkového vypořádání mezi podnikajícími manželi. V teoretické části své práce jsem ve stručnosti popsala vývoj majetkových vztahů mezi manželi a dále pak tuto problematiku definovala na základě objasnění používaných pojmů a platné legislativy. Ve druhé, praktické části, jsem se pokusila doložit teoretické základy konkrétními příklady, což doufám, že napomůže k dokonalejšímu objasnění a pochopení dané problematiky.