Společné jmění manželů pro případ podnikatelských aktivit jednoho z manželů - Holoubkova, Jana; Spirit, Michal, 1943-; Měchurová, Miroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Téma své bakalářské práce jsem si zvolila na základě vysoké aktuálnosti této problematiky. Hlavním cílem mé bakalářské práce bylo provést základní analýzu majetkového vypořádání mezi podnikajícími manželi. V teoretické části své práce jsem ve stručnosti popsala vývoj majetkových vztahů mezi manželi a dále pak tuto problematiku definovala na základě objasnění používaných pojmů a platné legislativy. Ve druhé, praktické části, jsem se pokusila doložit teoretické základy konkrétními příklady, což doufám, že napomůže k dokonalejšímu objasnění a pochopení dané problematiky.
Vedoucí práce: Michal Spirit
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; společné jmění manželů; podnikání; bakalářské práce; marital property; business; bachelor's theses