Motivačný systém retailingovej firmy ako nástroj budovania lojálneho zamestnanca - Levrincová, Vieroslava (2009)
V této bakalářské práci si zodpovíme základní otázky týkající se nastavení motivačního systému zaměstnanců a nástrojů, které při tom můžeme použít, včetně optimalizace zaměstnanecké loajality. Z důvodu lepšího zacílení a praktické využitelnosti této práce, omezíme naše uvažování na obor retailingu. Cílem práce je tedy analyzovat motivační systémy retailingové firmy a jejich vliv na loajalitu zaměstnanců. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Cílem teoretické části je seznámení se ze základními teoretickými východisky a nástroji motivace zaměstnanců. Mimo knižních postupů a teorie se zaměříme také na aktuální trendy a směřování této oblasti. V praktické části ověříme fungováni teoretických postupů v reálu, konkrétně na příkladu retailingové firmy Notes, a.s. Na základě dotazníkového šetření zaměstnanecké spokojenosti vyhotovíme obraz fungování motivačního systému této společnosti a identifikujeme jeho silné a slabé stránky. Všechny poznatky shrnuté v této práci by nám v závěru měly posloužit pro návrh řešení případných nedokonalostí motivačního systému zmíněné firmy.