Vietnamské ekonomické reformy - Nguyenová, Kristýna (2009)
Předmětem této bakalářské práce je reformní proces Doi Moi, který ve Vietnamské socialistické republice započal v polovině 80. let 20. století. Čtenáři jsou nejprve nastíněny všechny skutečnosti, které reformnímu programu předcházely; dále pak jsou analyzovány základní rysy, samotný průběh procesu transformace a výsledné efekty ekonomických reforem. Podrobněji jsou rozpracována jednotlivá reformní opatření a jejich vliv na ekonomický vývoj země. Práce se zaměřuje také na zhodnocení současného vývoje vietnamského hospodářství a postavení země na mezinárodní scéně.