Vietnamské ekonomické reformy - Nguyenová, Kristýna; Adamcová, Lenka; Němcová, Ingeborg, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Předmětem této bakalářské práce je reformní proces Doi Moi, který ve Vietnamské socialistické republice započal v polovině 80. let 20. století. Čtenáři jsou nejprve nastíněny všechny skutečnosti, které reformnímu programu předcházely; dále pak jsou analyzovány základní rysy, samotný průběh procesu transformace a výsledné efekty ekonomických reforem. Podrobněji jsou rozpracována jednotlivá reformní opatření a jejich vliv na ekonomický vývoj země. Práce se zaměřuje také na zhodnocení současného vývoje vietnamského hospodářství a postavení země na mezinárodní scéně.
Vedoucí práce: Lenka Adamcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; socialismus; ekonomické reformy; Vietnam; bakalářské práce; socialism; economic reforms; Vietnam; bachelor's theses