Daň z příjmů právnických osob a její projev v účetnictví - Kašpar, Martin (2009)
Tato práce přibližuje problematiku daně z příjmů právnických osob a české účetní legislativy. V prvních kapitolách se zabývá tématy, co je daň, účetnictví, vztah mezi daní a účetnictvím. Zabývá se také problematikou regulací účetnictví a současnou účetní legislativou ČR. Velká pozornost je věnována dani z příjmů právnických osob, odvození základu daně a jak se daň z příjmů právnických osob účtuje. Čtenář zde najde i samostatnou kapitolu o dlouhodobém majetku. V práci je také zmínka o odložené dani. Celá problematika je podložena praktickým příkladem.