Daň z příjmů právnických osob a její projev v účetnictví - Kašpar, Martin; Cardová, Zdenka, 1951-; Ščerba, Richard; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Tato práce přibližuje problematiku daně z příjmů právnických osob a české účetní legislativy. V prvních kapitolách se zabývá tématy, co je daň, účetnictví, vztah mezi daní a účetnictvím. Zabývá se také problematikou regulací účetnictví a současnou účetní legislativou ČR. Velká pozornost je věnována dani z příjmů právnických osob, odvození základu daně a jak se daň z příjmů právnických osob účtuje. Čtenář zde najde i samostatnou kapitolu o dlouhodobém majetku. V práci je také zmínka o odložené dani. Celá problematika je podložena praktickým příkladem.
Vedoucí práce: Zdenka Cardová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; účetnictví; diplomové práce; accounting; master's theses