Právní aspekty využívání obnovitelných a alternativních zdrojů - Szennai, Tomáš; Štěpánek, Petr; Černý, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Tato bakalářská práce se věnuje právním aspektům využívání obnovitelných zdrojů energie, a to především v České republice. Text obsahuje základní přehled právních norem, které se specificky věnují oblasti využívání obnovitelných zdrojů energie, základní normy komunitárního práva jako základ pro českou úpravu a také krátký přehled podoby úpravy předmětné oblasti před vstupem České republiky do Evropské unie. Poslední část textu se pak věnuje nové úpravě, která byla v nedávné době schválená na půdě EU a jež se v dohledné době stane základem pro legislativy jednotlivých členských států.
Vedoucí práce: Petr Štěpánek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; větrná energie; biomasa; bakalářské práce; wind energy; biomass; bachelor's theses