Problematika zájmových skupin v oblasti regulace kouření - Sahánková, Barbora; Minárik, Pavol; Ryvolová, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat působení zájmových skupin v oblasti regulace kouření. Teoretická část práce obsahuje úvod do problematiky zájmových skupin, lobbingu a dobývání renty, praktická část pak analyzuje legislativní opatření a způsoby regulace tabákového průmyslu v ČR. Vytyčuje dvě nejdominantnější skupiny (producenti tabákových výrobků a producenti přípravků na odvykání kouření) a zkoumá na nich konkrétní opatření, kterými se snaží dosáhnout svých cílů.
Vedoucí práce: Pavol Minárik
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; kouření; dobývání renty; bakalářské práce; smoking; rent-seeking; bachelor's theses