Principy multilevelmarketingu a přímého prodeje - Strnad, Martin; Slabá, Marie; Luštický, Martin, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Teoretická část se zabývá multilevel marketingem, principy, na kterých stojí a odlišnostmi od přímého prodeje. Dále se zaměřuje na pyramidové hry, analyzuje rozdíly mezi pyramidovými hrami a multilevel marketingem a poukazuje na důvody nelegálnosti pyramidových her. Praktická část se věnuje společnosti Amway Corporation, na její historii a soudní spor, kterým prošla. Poté jsou zde analyzovány principy multilevel marketingu ve společnosti, představeny produktové řady společnosti a její česká pobočka.
Vedoucí práce: Marie Slabá
Obsahuje bibliografii
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: marketing; síťový marketing; přímý prodej; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; marketing; multilevel marketing; direct selling; bachelor's theses