Environmentální značení v ČR - analýza jednotlivých typů - Hnojská, Miluše; Remtová, Květa; Hadrabová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Environmentální značení jako tržně orientovaný přístup ochrany životního prostředí může vést k udržitelné výrobě a spotřebě, prostřednictvím věrohodného a ověřitelného systému značení. Značka poskytuje spotřebitelům informaci o environmentálních aspektech produktu, kterou mohou zohlednit při svých kupních rozhodnutích. Cílem práce je zjistit, jaké efekty plynou firmám z používání některého z typu environmentálního značení v České republice. Environmentální značení zahrnuje tři typy - ecolabeling (typ I), vlastní environmentální tvrzení (typ II) a environmentální prohlášení o produktu (typ III). Hlavním úkolem je zhodnotit, zda může být environmentální značení efektivním nástrojem v komunikaci mezi firmou a spotřebitelem.
Vedoucí práce: Květa Remtová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses