Koordinace hospodářské politiky ES/EU a její dopad na konkurenceschopnost sekupení - Mykytyn, Pavel; Krč, Jakub; Hitzgerová, Vlasta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Předložená bakalářská práce sleduje vývoj koordinace hospodářské politiky ES/EU od konce 2. světové války až po 21. století. Stručně nastiňuje postupné rozšiřování spolupráce členských států v oblasti hospodářských politik, sleduje přesun některých pravomocí z národní na supra-národní úroveň a v období od 90. let 20. století zkoumá ekonomické dopady těchto koordinací, zejména pak dopady vytvoření Evropské Hospodářské a měnové unie a v 21. století pak efekty vyhlašovaných Lisabonských strategií. Sleduje vývoj základních makroekonomických ukazatelů, a dále se pak zabývá otázkou, zdali proces koordinace hospodářských politik kladně ovlivnil konkurenceschopnost seskupení.
Vedoucí práce: Jakub Krč
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses