Posouzení životního cyklu (LCA) směsného komunálního odpadu v obci Frýdek-Místek - Hamšíková, Renata; Remtová, Květa; Hadrabová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce se zabývá metodou Posuzování životního cyklu - Life Cycle Assessment (LCA). Tento normovaný analytický nástroj vysvětluje a dále se soustředí na možnost jeho využití při podpoře rozhodování v oblasti nakládání s odpadem. Provádí konkrétní aplikaci metody Posuzování životního cyklu, a to analýzu zbavování se svezeného směsného komunálního z obce Frýdek-Místek. Práce uvádí související skutečnosti z oblasti odpadového hospodářství obce Frýdek-Místek vztažené k roku 2007. Cílem práce je analyzovat skládkování směsného komunálního odpadu obce Frýdek-Místek a ověřit možnost jeho spalování, a to s ohledem na snahu minimalizovat celkové environmentální dopady. Práce nabízí zlepšovací návrhy na základě výsledků rozšířené studie LCA.
Vedoucí práce: Květa Remtová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; spalování; diplomové práce; combustion; master's theses