Zásahy štátu do trhovej ekonomiky vzhľadom na súčasnú hospodársku krízu - Šátek, Lukáš; Krč, Jakub; Jelínek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Je nesmírně obtížné přesně vymezit roly státu v tržní ekonomice. Sou ekonomové, kterí hlásají absolutní volnost tržní ekonomiky a na straně druhé ekonomové, volající po státních zásazích. V období prosperity bývá povětšině ohlas po pomocné ruce státu minimální. Zato právě v časech hospodářských poklesů je to přesně naopak. Je ale nejasné, jaký postoj by stát za takové situace měl zaujmout. Má využít všechny dostupné prostředky aby zachránil krachující firmy? Nebo by se měl hlavně orientovat na pomoc občanům nejvíce postiženým ekonomickým poklesem?
Vedoucí práce: Jakub Krč
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; fiskální politika; bakalářské práce; fiscal policy; bachelor's theses