Nezávislí profesionálové jako nová netradiční forma podnikání - Holcová, Veronika; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Ryvolová, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce nesoucí název "Nezávislí profesionálové jako nová netradiční forma podnikání" se zabývá novým pojmem na trhu práce. Počátek této práce je věnován pojmu "užitek" a jeho různému ekonomickému vysvětlení. Užitek je zde zmíněn záměrně, jelikož nezávislí profesionálové chápou užitek z podnikání odlišně než většina ostatních podnikatelů. Práce zkoumá toto nové podnikání za pomoci dotazníku. Cílem práce bylo popsat základní charakteristiky nezávislých profesionálů s ohledem na pojetí užitku a jejich odlišnosti od osob samostatně výdělečně činných. Tyto odlišnosti či stejné charakteristiky byly dokazovány pomocí srovnání osobního dotazníku s výsledky dotazníku Hospodářské komory. Pro dokreslení nezávislých profesionálů byly osobní výsledky ještě srovnány s výsledky dotazníku od Freelanceswitch "The freelance statistic report", který se zabýval popisem nezávislých profesionálů z celého světa. V závěru analytické části práce jsou veškeré výsledky získané z osobního dotazníku znovu přehledněji připomenuty.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses