Redistribuční aspekty daní a pojistného v ČR - Těhlová, Jana; Klazar, Stanislav, 1974-; Weberová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Tato práce se orientuje na redistribuci bohatství v České Republice. V práci je vysvětlena úloha veřejných financí a státního rozpočtu jako hlavního nástroje redistribuce. Je zde uvedeno a charakterizováno, co všechno hraje roli v ovlivňování míry přerozdělování v české společnosti. Klíčové činitele pro přerozdělování představují především daňový systém a systémy sociálního a zdravotního pojištění. Účelem této práce je, vyvrátit nebo potvrdit hypotézu, že v České republice nedochází k rovnému přerozdělení příjmů domácností. Tato skutečnost je předmětem analytické části práce. Jedná se o zhodnocení míry redistribuce na základě dat ze statistiky rodinných účtů publikovaných na stránkách Českého statistického úřadu a jejich porovnání za roky 2007 a 2008.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; státní rozpočet; daně; diplomové práce; budget; taxation; master's theses