Ochrana biodiverzity v České republice - Jelínková, Eva; Hadrabová, Alena; Remtová, Květa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Bakalářská práce se zabývá aktuálním tématem ubývání živočišných a rostlinných druhů. Definuje pojem biodiverzita, rozebírá důvody proč vůbec rozmanitost přírody chránit, jaká jsou její ohrožení a jakými způsoby lze rozmanitost chránit (závazně v rámci právních předpisů). Práce uvádí přehled legislativy na ochranu biodiverzity v České republice, a to konkrétně mezinárodní smlouvy přijaté ČR a zákony. Jsou zde uvedeny změny, které nastaly v souvislosti se vstupem do Evropské unie, především v zákoně č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny. Cílem je uvést přehled legislativy, která byla přijata v České republice za účelem ochrany biodiverzity, protože právní předpisy jsou jediná šance, jak uvést morální cítění Čechů chránit přírodu v realitu.
Vedoucí práce: Alena Hadrabová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: aplikovaná environmentální ekonomie, politika a management [obor bakal. práce]; biodiverzita; bakalářské práce; biodiversity; bachelor's theses