Analýza MHD v Olomouci - Buček, Jan (2009)
V této bakalařské práci je nejdříve přiblížen pojem městské hromadné dopravy teoreticky, dále se v praktické části již věnuje autor systému MHD v Olomouci, popisuje jeho vývoj, zabývá se současnou situací, aktuálními problémy, a zda jsou řešeny, případně navrhuje řešení, jakým směrem by se mělo olomoucké MHD ubírat s vizí do budoucnosti.