Analýza spotřeby v ČR 1996 - 2008 - Kyncl, Jan (2009)
Práce se snaží vysvětlit spotřební závislosti v ČR pomocí známého tvaru makroekonomické keynesiánské spotřební funkce. V první části jsou shrnuty základní poznatky teorie lineárních regresních modelů a způsoby jejich odhadu. Dále teoretická stránka ekonomické, statistické a ekonometrické verifikace modelu. V druhé části jsou teoretické znalosti využity v praxi na reálných datech z národních účtů ČR. Je sestaven vhodný regresní model spotřeby a proveden jeho odhad a verifikace.