Analýza spotřeby v ČR 1996 - 2008 - Kyncl, Jan; Tichý, Filip; Ráčková, Adéla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Práce se snaží vysvětlit spotřební závislosti v ČR pomocí známého tvaru makroekonomické keynesiánské spotřební funkce. V první části jsou shrnuty základní poznatky teorie lineárních regresních modelů a způsoby jejich odhadu. Dále teoretická stránka ekonomické, statistické a ekonometrické verifikace modelu. V druhé části jsou teoretické znalosti využity v praxi na reálných datech z národních účtů ČR. Je sestaven vhodný regresní model spotřeby a proveden jeho odhad a verifikace.
Vedoucí práce: Filip Tichý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses