Sociální sítě - Strejčková, Lucie (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá sociálními sítěmi. Skládá se z pěti hlavních částí. V první části je popsaná obecná charakteristika a druhy sociálních sítí. Druhá část je zaměřena na grafické a maticové znázornění. V další části je popsána tvorba vazeb, zaměřena na popis hran, uzlů, metod analýz a měření vazeb. Ve čtvrté části jsou popsány hlavní představitelé světových i českých sociálních sítí a jejich služby. V praktické části zobrazuji jednotlivé vazby mezi autory publikací, které jsou zaměřeny na problematiku sociálních sítí.