Mapové vyhledávače a jejich algoritmy - Jedlička, Jan; Chlapek, Dušan; Kuncová, Martina, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Práce, jak už z názvu vyplývá, se zabývá mapovými vyhledávači a algoritmy, které s nimi souvisejí. Popisuje dva algoritmy, které řeší problém hledání nejkratší cesty v grafu (mapě): Dijkstrův a Floyd-Warshallův algoritmus se zaměřením na postup řešení a výpočetní složitost algoritmů. Zvláštní kapitola je věnována mapovým systémům v přístrojích GPS. V práci je pojednáno o mapových vyhledávačích obecně, dále porovnává vybrané aplikace a testuje na nich, jak řeší problém hledání nejkratší cesty v praxi -- hledání spojení mezi dvěma místy na mapě. Práce popisuje úlohu geografických informačních systémů obecně, ale především se zaměřuje právě na mapové služby GIS.
Vedoucí práce: Dušan Chlapek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; geografické informační systémy; bakalářské práce; geographical information systems; bachelor's theses