Jak si založit podnik - Prachař, Pavel; Čapková, Tereza; Kopalová, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Založit podnik není jednoduchou záležitostí. Každý začínající podnikatel by si měl položit otázku, jestli je dostatečně odhodlán a motivován. Jelikož od prvotního nápadu, až po jeho realizaci vede dlouhá a trnitá cesta. Mnohdy trvá takováto realizace i mnoho let. Svou práci jsem rozdělil do dvou velkých celků. První část "teoretická část" pojednává o teorii podnikání, jaké vlastnosti by měl mít úspěšný podnikatel, jak by měl vypadat úspěšný podnikatelský záměr, dále jsem rozebral všechny právní formy podnikání v České republice. Dále jsem vysvětlil pojmy, co je podnik a definici podnikání a podnikatele. V druhé části nazvané "praktická část" jsem demonstroval založení podniku Pagada.cz s.r.o. a nastínil jsem první tři roky života. Zhodnotil jsem i oportunitní náklady.
Vedoucí práce: Tereza Čapková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses